lørdag 28. april 2007

Løvekismus

Nå har Kattekismus endeleg blitt ei skikkeleg løve (eller skal eg seie ein puddel?). Mesteparten av han er vanlegvis hår. Og nå begynte det å filtre seg saman igjen og bli ein stor klump.

Det hende ein gong før. Då måtte me klippe han i fleire timar. Huden blei litt klyppt i den òg, og etterpå blei han skikkeleg solbrent, for me måtte klippe så nær inntil huden. Så denne gongen tenkte me å være føre var og klippte likegreit av det meste når me var så godt i gang.
No har han nesten ingenting hår på sjølve kroppen, men hovudet er like bustete som før, som på ei løve. Halen er òg ganske diger.

Først var han litt flau, for han var plutseleg så mykje mindre. Nå er han vand med det

Her kan de sjå resultatet av klippinga:

før




etter

heima

kan d òg ver ganske fint



E18

Ein fin veg rett og slett

d fyssta bilde e tatt av Andrea

Belgfruktene på Vegårdshei

Torsdag til fredag var bønnesamling på Vegårdshei med Bønna, Sukkererta, Belgmørken og Sekkepipa, altså alle de fire belgfruktene. Me planla mellom anna turen vår til ildens rike i sommar, me hadde teamsamling, fekk irakisk mat av naboen til Sukkererta og høyrde på Belgmørken som fortalde yndlingsvitsen vår.

Det var skikkeleg varmt der i Syden, så mange sommarfuglar flaug rundt. Det same gjorde ein mygg, men han blei flat temmeleg raskt.


Den irakiske maten var nydeleg. Men kokken var, i ekte arabisk/aserbajdsjansk stil, bekymra for at ho ikkje hadde laga nok mat. Det var jo tross alt berre noko sånnt som ein svær kylling, eit kilo ris, 20 krydra potet-ris-kjøttdeigkaker, ei stor skål salat og eit fat med frukt.